CUMA

Muharrem Ayı Nedeniyle Vatandaşlarımıza Aşure Dağıtımı Yapıldı

Tarihi : 23-10-2017

Aşkale Belediyesi, Muharrem ayı nedeni ile ilçe merkezinde bulunan camilerde cuma namazı sonra aşure dağıttı.

Aşkale Belediyesi tarafından gelenek sel hale getirilen aşure dağıtımı bu yılda Şafak Camii ve Yeni Camii'nde yapıldı. Cuma namazı çıkışı Aşkale Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen aşure dağıtımında vatandaşlar namaz sonrası Aşure kaselerini alarak camii önünde hem aşurelerini yedi hemde dua ettiler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Aşkale Belediye Başkanımız Şenol Polat , "Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayarak, aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan lezzetli bir tatlıdır. Bu bizim beraber bir arada yaşam kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzde bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple ilçe merkezinde bulunan camilerimizde aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoş görüye, birlik ve beraberliği dikkat çekmek istiyoruz" dedi.