SALI

MİLLETVEKİLİ PROF.DR.MUSTAFA ILICALI AŞKALE'DE

Tarihi : 06-04-2017

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, referandum çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Ilıcalı son olarak Erzurum'un Aşkale İlçesindeki seçmene Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemini anlatıp esnaf ziyaretinde bulundu.
Yoğun bir program eşliğinde referandum çalışmalarına devam eden AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat, İlçe Başkanı İrfan Kervan ve Belediye Meclis Üyeleri ile beraber Aşkale’de vatandaşla buluştu. Mahalle muhtarlarının da katıldığı programda konuşan Ilıcalı, vatandaşın 16 Nisan'da 'Neden Evet' diyeceğini örneklerle anlatarak "Referandumda vereceğimiz karar ile geleceğimizi şekillendireceğiz. Önümüzde iki yol var; biri darbeler ve koalisyonlarla dolu diğeri ise hızla ilerleyip gelişeceğimiz bir gelecek vaat ediyor" diye konuştu.
Tek adamlık iddialarına da açıklık getiren Ilıcalı "Mevcut sistemde Cumhurbaşkanına sadece vatana ihanetten soruşturma açılabilirken yeni sistemle bütün idari suçlarla ilgili Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma başlatılabilecek. Milletin vekili olarak halkı doğru bilinçlendirmek bizlerin görevi. 15 yılda Türkiye’nin geldiği nokta ve gerçekleşen bütün projelerimiz ortada bunları kimse göz ardı edemez" ifadelerinin altını çizdi.
"Milyonlarca Gencimize Seçilme Hakkı Tanıyacağız"
Milletvekili yaşının 18'e indirilmesi hakkında muhalefetten yükselen '18 yaşında zengin çocukları vekil olacak' sözlerine ise Ilıcalı "Bizim partimizde genç vekillerimiz var. Hiçbiri de patron çocuğu değil. Bu iddialar tamamen kafa karıştırmak için ortaya atılıyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki meclisteki bütün vekiller 18 yaşında olacak gibi bir algının yaratılması doğru değil. Mevcut sistemde 25 olan milletvekili seçilme yaşını 18 e indirerek milyonlarca gencimize seçilme hakkı tanıyacağız" ifadeleriyle karşılık verdi.
Fabrika Çalışanları ile Yemek Yedi
16 Nisan sürecinin Türkiye için bir kavşak noktası olduğunu ifade eden Ilıcalı Aşkale TÜRKMAG Krom Fabrikasını ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi.Yemek sonrası Konuşan Ilıcalı, Referandumda vereceğimiz karar ile geleceğimizi şekillendireceğiz. Önümüzde iki yol var; biri darbeler ve koalisyonlarla dolu diğeri ise hızla ilerleyip gelişeceğimiz bir gelecek vaat ediyor" cümlelerine vurgu yaptı.
Özellikle Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda yaptığı sunumlarda gençlerin kafasında yer alan soru işaretlerini giderdiğini söyleyen Milletvekili Ilıcalı "Yaptığım bilgilendirmelerden sonra Üniversite hocalarından ve öğrencilerinden gelen bütün mesaj ve maillerde olumlu tepkiler aldım. 16 Nisan'a kadar aynı duygularla yorulmadan çalışmalarıma devam edeceğim" diye belirtti.
Aşkale Milliyetçi Hareket Parti Başkanlığını ziyaret eden Milletvekili Ilıcalı yakın dönemde İlçe Parti Başkanlığına seçilen Toksöz Kartal ve yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti.
Fırat Kalkan harekâtında Elbab’da Şehit olan Sedat Atalay’ın baba ocağı kandilli mahallesinde bulunan ailesini ziyaret eden Milletvekili Ilıcalı ilçeden ayrıldı.