SALI

Aşkale’de 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Törenle Kutlandı

Tarihi : 13-03-2017

Erzurum’un Aşkale  ilçesinde İstiklal Marşının kabulünün 96. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla İMKB Öğretim Okulu tarafından program düzenlendi.

İlçe Halk Eğitim merkezi toplantı salonunda İMKB  Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen programa saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan okul müdürü Kemal Balcı, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 96. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle andıklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt gösterisinin ardından, öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisi ve tiyatro gösterisi sahnelendi. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, en güzel İstiklal Marşı okuyan ve şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından program sona erdi.