SALI

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUMUZUN 99. YIL DÖNÜMÜ

Tarihi : 03-03-2017

Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenle kutlandı.

İlçe meydanında gerçekleştirilen tören, saygı duruşu, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat, törende yaptığı konuşmada, Aşkaleliler bundan 99 yıl önce, tıpkı Nene Hatun’lar ve Kara Fatma’lar gibi Ermeni Çetelerini Aşkale’den kovarak bağımsız olmuş ve bundan sonra da tarih boyunca “Yurdumu alçaklara uğratmamak üzere göğüslerini siper edeceklerdir.

Tarih bilincini canlı tutmayan devletlerin zamanla her alanda başka devletlerin egemenliği altına girmesi kaçınılmazdır. Tarih bilinci erozyona uğramış bir millet her şeyden önce millet olma niteliğini kaybetmiş demektir. Tarih bilincinin eksikliği insanımızı yalnız köklerinden koparmamakta, aynı zamanda geleceğe verecek değerlerini de yok etmektedir diyen Belediye Başkanı Şenol Polat şunları kaydetti.

Bu istiklal mücadelesinin bir durağı da 99. Yıl önce Aşkale olmuştur. Bu mücadele Erzurum’un yiğit kadını Nene Hatun’un ifadesiyle “Türk çocuğu öksüz kalır, yurtsuz kalmaz” sözünde anlam kazanmış ve güzel ilçemiz 99.yıl önce düşmanların elinden kurtarılarak bağımsızlığı ilan edilmiştir.

Bu vesileyle tarih boyunca bağımsızlık uğruna hayatlarını feda eden kahraman ecdadımızın, devletimizin kurucusu M.Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına bugün terörle mücadele ederken şehit düşen güvenlik görevlilerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnet duygularıyla yad ediyorum ifadelerini kullandı.

Tören, ilçenin kurtuluşu temsili olarak canlandırılmasının ardından sona erdi.