ÇARŞAMBA

Aşkale Belediye İşçisi Mutlu Sona Ulaştı

Tarihi : 01-03-2017

Aşkale Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.

Aşkale Bediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. Belediye yönetimi ile sendika arasında yapılan görüşmelerde iki taraf sonuçtan memnun olarak son noktayı koydular. 1 yıl süreyi kapsayan toplu iş sözleşmesine göre personel maaşlarına toplamda yüzde 10 oranında zam yapıldı.

Aşkale Belediyesi il Hizmet İş Sendikası arasında 13 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaşıldı. Devam eden görüşmelerde bütün konularda anlaşmaya varılırken, personel maaşlarına sosyal hakları da içeren toplamda yüzde 10 oranında zam yapıldı.

Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat , belediye ve ülke gerçekleri üzerinden hareket ettiklerini belirterek "Hizmet İş Sendikamız ile aramızda varılan sözleşme, iki tarafında menfaatleri korunarak, işçi kardeşlerimizin emeği gözetilerek bir sonuca bağlanmıştır. Yapılan toplu iş sözleşmesinin kurumumuz ve işçi arkadaşlarımız için hayırlı olmasını niyaz ediyorum" dedi.