CUMA

Atatürk'ün 78.Yıl Dönümü Nedeniyle Anma Töreni Düzenlendi.

Tarihi : 10-11-2016

Atatürk'ün ölümün 78. yılı törenlerle kutlandı Tüm yurtta olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. Yıl dönümü geniş güvenlik önlemi altına Aşkale’de törenlerle anıldı.

Atatürk'ü anma programı Hükümet meydanı önünde çelenk sunumuyla başladı.Törene Aşkale Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Aşkale Belediye Başkan V. Şenol Polat, Daire Amirleri, Siyasi, Parti Temsilcileri, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı. Törenin yapıldığı alanda geniş güvelik önemlerin alındığı görüldü. Ardından saat 09.05’te de 2 dakika sirenler eşliğinde saygı duruşuna geçildi ve İstiklal Marşı okundu .Programa daha sonra Halk Eğitim Merkezi konferans Salonunda 10 Kasım Atatürk'ü anma programı düzenlenerek devam edildi.

Program sonrası Aşkale Belediye Başkan V.Şenol Polat Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında Gazi’nin Cumhuriyeti kurarken hayali olan muasır medeniyetler seviyesinin üstünde bir devlet hayaline her geçen gün daha da yaklaşıldığını ifade eden Başkan Polat şunları belirtti:
Gazi Mustafa Kemal saygın bir lider ve komutan olarak, ecdat yadigarı Vatan topraklarının savunulmasında, milletimizin istiklale kavuşma mücadelesinde önderlik yapmıştır. Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa eden Gazi Mustafa Kemal, milletimizi ortak bir ideal etrafında birleştirmeyi başararak aziz milletimize,Türkiye'nin bağımsızlığı ülküsünü benimsetmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 78. Yıl dönümünde bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum.