PAZARTESİ

Aşkale'de Gaziler Günü Etkinliği

Tarihi : 19-09-2016

Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde Gaziler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla İlçe Hükümet meydanında gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Garnizon Komutanı Yüzbaşı M. Deniz Işılar, Belediye Başkanı Şenol Polat ,İlçe Emniyet Müdürü, Siyasi Parti temsilcileri vatan savunmasında canlarını siper etmiş gaziler ve kamu kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Tören Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Törenin ardından Jandarma Komutanlığına geçilerek katılımcılara burada ikramlarda bulunuldu, Gazi Dündar Bar gazetecilere yaptığı açıklamada , “19 Eylül Gaziler Günü Türkiye gazileri 19 Eylül 1983 tarihinde `Türkiye Muharip Gazileri Derneği` altında bütünleşmişlerdir.19 Eylül aynı zamanda Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Aynı gün diğer bir deyimle `Kahramanlık Günü` olarak da kutlanmaktadır. Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız.” Dedi.