SALI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Tarihi : 31-08-2016

Aşkale Belediye Başkan Vekili Şenol Polat,
30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, bu topraklarda zafere hep milletin ulaştığını söyledi.

Aşkale Belediye Başkan Vekili Şenol Polat, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, Türk milletinin tarihi boyunca hep zaferler kazandığına vurgu yapan Başkan Polat,
"15 Temmuz 2016 gecesinde kalkışılan hain darbe girişimi de 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesinde olduğu gibi yine milletimizin zaferiyle sonuçlanmıştır. Bu millet zaferlere alışkındır" şeklinde konuştu.

Bu yıl 94.'sü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, bu milletin yokluklara rağmen inançla toprağını nasıl müdafaa ettiğinin kanıtı olduğunu da sözlerine ekleyen Belediye Başkan Vekili Polat , "Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan yüce milletimiz, tarihin her döneminde vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışan şer güçlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde olmuştur. Tıpkı 94. yıl önce gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi gibi tıpkı 15 Temmuz 2016 gecesinde gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimine karşı gösterilen mücadele gibi, 30 Ağustos 1922'de kazanılan ve sonrasında Zafer Bayramı olarak kutlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bir milletin onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesinin ta kendisidir. 94 yıl önce kahraman ordumuzun kazandığı bu zafer, milletimizin bağımsız yaşama iradesinin en önemli göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu toprakların bedelini canlarıyla ve kanlarıyla ödeyerek bizlere bırakan şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum" dedi.