PAZAR

Tarım ve Hayvancılıkla Uğraşan Vatandaşlarımızın Yanındayız

Tarihi : 23-10-2017

İlçemizde DAP idaresince Finanse edilen Tritikale Silajı Projesi kapsamında tek parsel 50 dekar arazi ve en az 20 adet büyükbaş hayvan varlığı olan yetiştiricilerimize hibe olarak tritikale tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım programına İlçe Kaymakamımız Mehmet AKSU, Belediye Başkanımız Şenol POLAT katıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa EVRAN bölgemizin geçim kaynağı olan hayvancılığın en büyük sorunlarından biri olan yem maliyetlerinin azalabilmesi ve hayvan başına verimin arttırılabilmesi için silajın önemin bahsetti. 2017 yılında ilçe müdürlüğü olarak 800 rulo balya silajını yaptıklarını ve yetiştiricilerin şuanda yedirmeye başladıklarından, ve silajdan memnun kaldıklarını, Projenin finansını sağlayan ve her daim yanımızda olan DAP başkanı Adnan Demir'e ve ekibine teşekkür ettiğini söyledi.